Tastatură Braille 3D DYI, disponibilă comunității gratuit
Tastatură Braille 3D DYI, creată de un român, disponibilă comunității gratuit
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS CORNER. Unul dintre cele mai inedite festivaluri internaționale de muzică din România, THE JAZZ CAVE FESTIVAL, ediția a IV-a, se mută începând din acest an în județul Vâlcea. Între 16 și 18 august, festivalul aduce peste 18 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul prin concerte de jazz în diferite stiluri ale genului, ce se vor desfășura pe 3 scene. În Salina Ocnele Mari va fi amplasată Scena InnerLand, la Domeniul Drăgași din localitatea Drăgășani va fi Scena DreamLand și la Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea va fi noua scenă, Arts District.
THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS CORNER se desfășoară în Salina Ocnele Mari, în proximitatea scenei InnerLand, și aduce o nouă experiență culturală într-un decor impresionant, la care copii de toate vârstele sunt invitați împreună cu familia să ia parte la ateliere de muzică și mișcare, arts & crafts, audiții active pe muzică de jazz și spectacole educative și interactive gândite special pentru ei.
THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS CORNER va răspunde, prin diversitatea atelierelor propuse, unei categorii largi de nevoi în rândul celor mici, dar și în rândul părinților, care vor avea astfel ocazia să petreacă un timp mai îndelungat în salină și să se bucure de oferta culturală a festivalului și totodată de proprietățile curative ale salinei.
În completarea acestora, sesiunile de audiție activă vor încuraja copiii să simtă și să experimenteze muzica și ritmul în compania unora dintre cele mai apreciate trupe de jazz din România și din străinătate, invitate în festival.
Nu în ultimul rând, organizatorii au pregătit și 3 spectacole interactive: „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint – Saens în interpretarea Ansamblului Arts Avenue condus de pianista Mădălina Pașol, „Petrică și Lupul”, o improvizație jazz pe teme muzicale de Serghei Prokofiev sub coordonarea actriței și compozitoarei Ana Maria Galea și „Muzicilă în lumea Magiei” – cu actorul Marius Drăguș (Magitot).
THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS CORNER – Calendarul evenimentelor:
Orele | Vineri, 16 august | Sâmbătă, 17 august | Duminică, 18 august |
11:00 – 11:40 | Atelier de muzică și mișcare | ||
12:00 – 12:45 | Atelier de arts & crafts | ||
13:00 – 13:40 | Audiție activă pe muzică de jazz | ||
15:00 – 16:00 | Spectacol pentru copii |
THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024
THE JAZZ CAVE FESTIVAL omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susținute de formații apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, România și Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce un line-up divers cu nume noi din țară și străinătate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar și artiști îndrăgiți care au participat la edițiile anterioare ale Festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sârbu și mulți alții.
Programul începe vineri, 16 august, pe scena din subteran Innerland din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la prânz până la orele 17:00, audiția se mută apoi la Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea, Scena Arts District, de la orele 18:00, iar, de la orele 20:00, se încheie pe scena Dreamland amplasată lângă viile pârguite pline de miresme ale Domeniului Drăgași din localitatea Drăgășani.
La scena InnerLand din Salina Ocnele Mari vor concerta vineri, 16 august, de la orele 12:00 Amphitrio (România), 14:00 Postcard (Bulgaria) și 16:00 Luiza Zan & Jazzpar (România), sâmbătă, 17 august, 12:00 Krispers (Olanda), 14:00 Funky Misfits (România) și 16:00 Markus Stockhausen Group (Germania), iar duminică, 18 august, 10:00 Răzvan Florescu Quartet(România), 12:00 Oddgeir Berg Trio (Norvegia), 14:00 Cine-Concert Orizontul Doamnei Beudet (România) și încheie de la 16:00 Lusi Gianluca, Simone Zanchini, Luigi Masciari Trio (Italia).
Participarea e gratuită, în baza biletului de acces în salină. Detalii pe www.jazzcave.ro
THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS Corner este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Parteneri: SALROM, Salina Ocnele Mari.
Mina turistică Ocnele Mari este situată în localitatea cu același nume, la 8 km de Râmnicu Vâlcea, într-o zonă pitorească (aproape de Valea Oltului), cu tradiție în turism balnear (Căciulata, Olănești, Călimănești) și turism cu caracter religios (mănăstirea Cozia). Exploatarea de sare Ocnele Mari a început încă din Neolitic, fiind continuată în Epoca Bronzului și Epoca Fierului, după cum dovedesc uneltele descoperite în șantierele arheologice. Tot aici a fost localizată și fortificația dacică Buridava. Salina Ocnele Mari oferă condiții optime pentru relaxare, agrement și tratament pentru întreaga familie.
Despre UCIMR
Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.
UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.
Tastatură Braille 3D DYI, creată de un român, disponibilă comunității gratuit
Se lansează SFAT: primul ghid în care bunicii te învață cum să ai grijă de mediu
Compania românească, LEEA TOYS, a primit două distincții la iF DESIGN AWARD ediția 2021, în categoria DESIGN DE PRODUS / PRODUSE PENTRU COPII, pentru ambele piese de mobilier cu care a concurat: LEOLEO și TURNUL LEEA. De asemenea, LEEA TOYS a fost recent confirmată câștigătoare a BRONZE AWARD 2021 la competiția A’ DESIGN AWARD & COMPETITION, pentru produsul său revoluționar, LEOLEO.
SUSTENOBIL SHOP este propulsat cu mândrie de WordPress