
Tastatură Braille 3D DYI, disponibilă comunității gratuit
Tastatură Braille 3D DYI, creată de un român, disponibilă comunității gratuit
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în parteneriat cu Romanian Music Society in Japan, anunță turneul de marimbă susținut de grupul japonez IX PERCUSSION, în 3 orașe din România: București, Brașov și Pitești.
Calendarul evenimentelor
La evenimentul de la Universitatea Națională de Muzică București va interpreta, de asemenea, și Ansamblul de percuție PULSAR(T), compus din Sara Merișca, Teodora Pahonțu, Cristina Toma, Ștefan Ailenei, Rareș Cristea, Tudor Baicu și Sorin Rotaru.
Intrarea este liberă pe bază de rezervare: rezervari.ucimr@gmail.com
În program
Kuniko Kato
Kuniko Kato este fondatoarea Artist Incubation Project, Inc. pe care o conduce în calitate de director artistic și mentor, pentru a sprijini dezvoltarea noii generații de tineri artiști. De-a lungul timpului, activitatea artistei a fost recunoscută prin numeroase distincții, printre care amintim Premiul Saji Keizo, ediția a XII-a, acordat de Fundația pentru Arte Suntory în 2011; Premiul pentru Cea Mai Bună Înregistrare la cea de-a XXVI-a ediție a Premiilor Music Pen Club Japan în 2013; Albumul „IX”, care conține lucrări de Iannis Xenakis, a fost recunoscut drept Cel Mai Bun Album de către NPR (SUA) în 2015; Marele Premiu CD Shop, ediția a X-a, în 2018; Premiul de Excelență la cel de-al LXXIII-lea Festival de Artă organizat de Agenția pentru Afaceri Culturale în 2018. Kuniko Kato este susținută de Pearl și Adams Musical Instruments la nivel global, iar în anul 2020 a primit Premiul Cultural al Prefecturii Aichi, fiind numită ambasador special al orașului său natal, Toyohashi.
Marimba
Marimba este un instrument de percuție format din bare de lemn, aranjate într-un mod similar cu clapele unui pian. Fiecare bară este lovită cu ciocănele (malete) pentru a produce sunete muzicale, iar rezonatorii de sub bare amplifică sunetul. Marimba este un instrument cu o poveste întinsă pe mai multe continente. Își are originea în Africa și a fost dezvoltată ulterior în America Latină, în special în Guatemala și Mexic, fiind cunoscută pentru tonurile sale calde, bogate și rezonante. Este folosită frecvent în muzica clasică, contemporană și tradițională.
Despre UCIMR
Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.
UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.
Tastatură Braille 3D DYI, creată de un român, disponibilă comunității gratuit
Se lansează SFAT: primul ghid în care bunicii te învață cum să ai grijă de mediu
Compania românească, LEEA TOYS, a primit două distincții la iF DESIGN AWARD ediția 2021, în categoria DESIGN DE PRODUS / PRODUSE PENTRU COPII, pentru ambele piese de mobilier cu care a concurat: LEOLEO și TURNUL LEEA. De asemenea, LEEA TOYS a fost recent confirmată câștigătoare a BRONZE AWARD 2021 la competiția A’ DESIGN AWARD & COMPETITION, pentru produsul său revoluționar, LEOLEO.