Teatrul Apropo ridică cortina după 1 an

Pe 12 iunie, spectacolul 404 LOVE, jucat pentru prima oară cu public, deschide stagiunea din această vară la Teatrul Apropo. Alte 4 spectacole sunt programate în lunile iunie și iulie.


404 LOVE; Cadranul Plus Plus; LO-LI-TA a LO-VE story; What is LOVE? (Baby don’t hurt me); și Dincolo de Oglindă compun un caleidoscop, ce readuce în lumina reflectoarelor teme precum iubirea și relația cu corpul, într-o reinterpretare contemporană, de teatru și teatru-dans, inspirate de tabuuri ale vremii, cutume sociale, obsesii, influența mass-media și chiar pandemia de Covid-19.


Povești de dragoste, asumate, explicite sau doar visate, apropieri fizice, depărtări emoționale, sau viceversa, suspans, umor, dragoste intermediată de tehnologie, percepții modificate de mass-media, experiențe all-inclusive, toate se vor regăsi pe scena Teatrului Apropo, în noua locație Godot și la Teatrul Nottara în această vară.

Biletele se pot achiziționa online, de pe website-ul EventBook, Teatrul Apropo, precum și de pe site-urile locațiilor partenere, Teatrul Godot, Teatrul Nottara.

404 LOVE


12 IUNIE, 19:30, Teatrul Apropo


404 LOVE este o adaptare după „La Ronde” de Arthur Schnitzler, piesă care la începutul secolului XX a produs un scandal de proporții în rândul societății vieneze, fiind interzisă imediat după premieră.
6 personaje formează 6 cupluri într-o cursă după pofte carnale, escapade extraconjugale, confirmări individuale, accederi în alte clase sociale, ieșiri din banalitatea rutinei zilnice. Dorința este motorul acestui mecanism care se închide la final și expune nesiguranțe personale, secrete, dar și accente de sinceritate pură, care apar doar în momentul conexiunii cu o altă persoană. 6 personaje în căutarea… Error: love not found.
Montarea actuală propune o reinterpretare a textului clasic în contextul Bucureștiului anilor 2020, o societate evident mai puțin pudibondă și sexistă, însă una în care deseori sexul și intimitatea constituie în continuare subiecte tabu. Adaptarea reprezintă o savuroasă imersiune în lumea diversă, colorată și surprinzătoare din capitala românească de astăzi.


„Cadranul Plus Plus” de Radu Popescu


17 IUNIE, 20:30, Teatrul Godot, Palatul Bragadiru


Spectacol distins cu marele Premiu de Dramaturgie „Valentin Nicolau” (Yorick), 2015
Ramona și Mircea sunt absolvenți de Litere. Andra este fotomodel. Nick are bani. Mircea visează să devină scriitor. Ramona vrea siguranță financiară. Andra este iubita lui Nick. Ramona și Mircea sunt căsătoriți de opt ani. Toți sunt la all-inclusive în Bulgaria, pe marginea unei piscine. Nick are o idee. Fixă. Ramona are și ea o idee. Ce-o să iasă din asta?
„Cadranul Plus Plus” este o comedie a timpului nostru. Spectacolul pune în discuție următoarea situație: cum putem să avem și BANI și TIMP la un loc? Răspunsul nu este atât de simplu, dar îl puteți afla de la Ramona…

What is LOVE? (Baby don’t hurt me)


19 IUNIE, 19:30, Teatrul Apropo

What is LOVE? (Baby don’t hurt me) are ca temă nevoia de definire a iubirii. Fiecare scenă prezintă relația unui cuplu și felul în care se raportează la iubire, uneori, dornici să o trăiască cum simt, alteori, influențați de societate.
Spectacolul încearcă să răspundă la întrebarea ce este, cu adevărat, iubirea într-o lume aflată mereu în mișcare, ce e iubirea când doar este simțită, dar nu se încadrează în nimic din ce te-au învățat ceilalți că e.
Zilnic suntem bombardați cu idei despre iubire care nu ne aparțin. Mass-media și filmele americane ne fac să credem că iubirea se bifează doar dacă ai trecut de „cele 10 semne că te iubește cu adevărat”. Gesturile care însoțesc iubirea ne aparțin sau sunt doar invenții ale unei lumi în care iubirea este doar un alt fel de produs de consum?


LO-LI-TA a LO-VE story


15 IULIE, 19:30, Teatrul Notarra


Dramatizare după romanul „Lolita” de Vladimir Nabokov
Humbert Humbert e vinovat – de crimă și de iubire. Iubire-boală, pasiune, obsesie distrugătoare pentru micuța Dolores. Școlărița Lo. Lola. Lolita. Lolita lui cea perfectă. Irepetabila, hipnotizanta, fetița ce nu trebuie să crească niciodată, Lolita.
După ce a căutat-o o viață, a găsit-o și e complet lipsit de apărare în fața ei, copila-demon care se joacă de-a femeia. Iubită, amantă, elevă și fiică a lui Humbert. Dar Lolita nu poate rămâne doar a lui… O umbră le pândește atent fiecare mișcare.
Domnilor jurați, trăgaciul a fost apăsat. Glonțul a ucis. Dar cine a ucis pe cine? Cine a sedus pe cine, cine a mințit pe cine? Un joc de-a păcatul, iubirea și moartea în care toți vinovații sunt inocenți.

Dincolo de Oglindă


16 IULIE, 19:30, Teatrul Nottara


„Oglinzile perfecte sunt invizibile”. Inspirat din micro-eseurile din volumul „Oglinzile” de Petru Creția, spectacolul explorează prin mișcare, sunet și poezie experiențele personale ale corpului și ale imaginii corpului în societatea contemporană, punând întrebări extrem de actuale despre relația dintre corp, sine și percepția celorlalți, în vremuri de distanțare socială, purtare obligatorie de măști și distanțare creată de spațiile virtuale care ne „apropie”, înstrăinându-ne tot mai mult unii de alții și de noi înșine.

Proiectele din stagiunea de vară de la Teatrul Apropo sunt finanțate de către Administrația Fondului Cultural Național. Acestea nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.


Teatrul Apropo este cel mai nou spațiu independent de creație pentru tinerii artiști, un spațiu care își propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator. Teatrul Apropo își dorește să inoveze prin forma, conținut și promovarea teatrului contemporan. Aici veți găsi: spectacole de teatru independent, spectacole de teatru-dans, teatru pentru copii, sală de repetiții, cursuri de improvizație și dans.