MuziColine – Recital Arii de Operă

Vă invităm duminică, 12 noiembrie, începând cu orele 17:00, la Căminul Cultural din Biertan, pentru un inspirat recital cu arii de operă susținut de solistul Operei Naționale București, Liviu Indricău, alături de Andreea Petrescu, Ioana Petrescu, Miruna Preda, Sandra Bărănescu, Dimitrie Pădurariu, Cătălin Moței, Cătălin Apostol, acompaniați la pian de Adina Alupei.

Liviu Indricău

Liviu Indricău, tenor cu o pregătire muzicală solidă, a început călătoria sa în lumea muzicii la Școala de Muzică din Lugoj, unde şi-a dezvoltat abilităţile de viorist. Cu timpul, pasiunea sa pentru arta cântului a crescut, motiv pentru care a urmat cursurile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializându-se în canto clasic, absolvind cu succes în anul 2010.

Dorinţa de a-şi perfecţiona talentul l-a condus pe Liviu Indricău către diverse programe de pregătire în afara universității. A luat lecţii de canto cu baritonul Eduard Tumagian, iar apoi şi-a dezvoltat abilităţile sub îndrumarea regizorului Marco Gandini și a lui Enza Ferrari, în cadrul proiectului european StudiOpera.

Cariera sa muzicală a fost marcată de colaborarea cu instituţii de prestigiu. Începând din 2003, a făcut parte din Corul Operei Naţionale Bucureşti, devenind apoi colaborator permanent în 2008 şi, în cele din urmă, solist titular în 2014. A participat la producţii muzicale şi proiecte artistice cu Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Masca din Bucureşti, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica din Piatra Neamţ şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti.

Liviu Indricău a oferit recitaluri și concerte memorabile în locaţii prestigioase precum Ateneul Român, Sala Dalles, Muzeul Naţional „George Enescu” și Sala Thalia din Sibiu.
Repertoriul său de operă este impresionant și include roluri precum Don Basilio în „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Ferrando în „Aşa fac toate” de Mozart, Don Ramiro în „Cenuşăreasa” de Gioachino Rossini și multe altele.

Adina Alupei

Cu peste 17 ani de experiență la Opera Națională Română Iași, Adina Alupei a avut numeroase colaborări remarcabile, inclusiv cu Filarmonica „Moldova” Iași. A pregătit Corul Academic „Gavriil Musicescu” și a susținut numeroase concerte. De asemenea, a fost implicată în predare la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și a acompaniat artiști lirici și instrumentiști în diverse recitaluri.

În plus, Adina Alupei a avut ocazia de a învăța de la artiști de renume și dirijori talentați, ceea ce a contribuit la dezvoltarea sa profesională.

În afară de spectacolele pregătite sau ȋn care participă activ din repertoriul de operă, activitatea sa însumează peste 150 de recitaluri şi peste 15 Masterclassuri (în calitate de pianist acompaniator), inclusiv Masterclass-ul Vocal din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania.

„MuziColine” este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Detalii pe website-ul https://mfe.gov.ro/pnrr/ și pagina de Facebook www.facebook.com/PNRROficial/.

Despre UCIMR

Fondată în anul 1995, UCIMR este o organizație nonprofit de utilitate publică, care contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, jazz și contemporane, atât pe plan național, cât și internațional. De aproape 3 decenii, asociația susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse.

Proiectele UCIMR  

UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente.

Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau co-producția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.