Antreprenorul Dan Popa, care a refuzat o investiție de jumătate de milion de euro la Imperiul Leilor, pariază pe un nou business „Pe val”

De profesie medic, a ales calea antreprenoriatului, înființând o firmă de organizări evenimente. Ulterior a preluat franchisa Drum Café în Romania, ca mai apoi să investească în Leea Toys, brandul de mobilier jucărie multifuncțional, patentat și premiat la competiții de design internaționale precum iF Design și A’ DESIGN Award, care i-a adus celebritatea și prosperitate, înregistrând vânzări de peste 2 milioane de euro anual în țări de pe 3 continente.

Astăzi antreprenorul în serie Dan Popa reactivează o pasiune mai veche pentru comerțul cu echipamente sportive și pariază pe piața de PERSONAL WATER CRAFT, mai specific, piața plăcilor de surf cu motor electric.

Personal Water Craft

Un trend care a apărut în urmă cu mai bine de 10 ani, și a luat amploare în ultimii 4-5 ani, plăcile de surf cu motor electric au multiple avantaje în fața motoarelor termice și a altor tipuri de ambarcațiuni, care necesită întreținere, trebuie înmatriculate, consumă combustibil și sunt greu de transportat și depozitat pe uscat. Plăcile de surf electrice au o dimensiune maximă de 1,80 m și pot încăpea într-o mașină normală, iar întreținerea lor este extrem de simplă. Ecologice și silențioase, prezența lor este permisă pe aproape orice apă din lume, iar propulsia cu motor elimină dependența de vânt și valuri a surfer-ului. Majoritatea plăcilor electrice pot fi controlate prin aplicații pe telefonul mobil, unde se pot ajusta setările și se pot vizualiza statistici complexe ale excursiilor pe apă.

Salonul Nautic București

La Salonul Nautic din București, care are loc între 30 martie și 2 aprilie, Dan Popa expune cele mai noi modele de jet board-uri și e-foil importate și comercializate sub brandul „Pe val”, care are în portofoliu 6 producători internaționali de încredere precum Awake, Radinn, Sipa, Waydoo, Sifly și HydroFlyer.

Astfel vizitatorii pot găsi în oferta „Pe Val” produse e-foil și jet-board pentru nivelurile de experiență și toate buzunarele, pornind de la 1.840 euro și ajungând la 12.000 euro + TVA, pentru cel mai puternic jet-board expus la târg, produs de brandul suedez Awake, pretabil pentru acrobații și mișcări spectaculoase, capabil să atingă în doar 3 secunde viteza de 50km/oră, echivalentul unei mașini sport. Plăcile de surf electrice pot fi folosite de orice persoană de peste 16 ani cu o minimă instruire. Există și oferte cu prețuri mai accesibile, de pildă, brandul  Waydoo, prezent pe piață de peste 5 ani, oferă un produs stabil și fezabil care atinge 40 km/h, fiind disponibil la un preț de 6.000 euro.

Autonomia produselor Pe Val

Autonomia plăcilor de surf electrice variază de la 30 minute până la 2 ore și depinde de calitatea bateriei, condițiile meteo, valurile, greutatea și experiența surfer-ului și pot fi încărcate complet în 1-2 ore.

Personal Water Craft

Piața globală de PERSONAL WATER CRAFT este una foarte efervescentă, care crește în fiecare an de 3-4 ori. Constant apar produse similare la intervale de timp scurt, ceea ce dovedește că piața este foarte la început și în creștere. Prin brandul „Pe Val”, ne-am propus să aducem pe piața din România o varietate cât mai mare de branduri populare și de încredere, atât din punct de vedere al performanței, cât și al prețului și design-ului. Mizăm pe această piața nautică de agrement electric pentru că este o alternativă ecologică la motoarele poluante, dar și pentru ușurința cu care amatorii pot practica acest sport, căci vehiculele electrice nu necesită mentenanță precum ungere sau schimbarea uleiului, ori diverse reglaje. În plus, sunt portabile, fără a fi nevoie de condiții speciale de transport, cum e în cazul ambarcațiunilor cu motor, și pot fi folosite indiferent de condițiile meteo, spre deosebire de plăcile de surf tradiționale care depind de vânt, valuri și alte condiții speciale. Pentru centrele de închiriere de ambarcațiuni, acest sport  nou poate reprezenta o nouă sursa de venit, iar locațiile pot câștiga turiști și vizibilitate promovând acest sport.
Dan Popa
CEO @ Pe Val.eu

Unde poți fi Pe Val

Plăcile de surf motorizate electric folosesc baterii complet încapsulate și sunt ușor de folosit pe orice tip de apă, fie lac, mare sau apă curgătoare, proprietate publică, cu foarte rare excepții, cum ar fi apele concesionate exclusiv pentru pescuit.

Pe Val în România

În România, acestea nu necesită obținerea unui permis sau autorizație ori omologare speciale, și nici urmarea unei școli de pregătire, însă se recomandă un instructaj care poate dura 2-4 ore, pentru deprinderea normelor de siguranță și controlul vehiculului. De asemenea, este recomandată folosirea echipamentului de protecție, incluzând casca și costumul de neopren.

În prezent, antreprenorul român lucrează la un prototip inovator, însă intrarea pe piață mai durează, din cauza investiției necesare, dar și standardelor de exigență de a atinge un produs viabil, sigur și cu autonomie crescută, într-o piață în care competiția este acerbă și dominată de marii producători.

Produsele „Pe Val” pot fi văzute în acest weekend la Salonul Nautic din București, online pe site-ul peval.eu și în showroom la sediul retailer-ului Vexio din Str. Oxigenului, nr. 1H, Sector 3, București, de luni până vineri, pe bază de programare telefonică sau în formular pe website. Echipa „Pe Val” oferă o ședință online de consultanță gratuită de 30 minute. Doritorii pot face un curs de 2 ore contracost, prețul fiind de 150 euro, bani care se deduc din prețul plăcii de surf dacă aceștia doresc să o achiziționeze, beneficiind de 2 ani garanție.